Üzleti tippek

Szeptemberben lehet elnöke a köztévének

admin
admin

2009. 08. 07. 10:18

Az MTI értesülése szerint a hatodik pályázaton való induláshoz szükséges csomagot öten vették fel.

Szeptember negyedikén jelölhetnek, s ha ez sikerül, választhatnak elnököt a Magyar Televízió élére. Az MTI úgy tudja, most először nem tagja az érdeklődő csapatnak Rudi Zoltán, aki tavaly tavaszig irányította a nagyobbik köztévét.
Kuratóriumi elnökségi források megerősítették az MTI korábbi értesülését: az eddigi indulók közül Havasi János, az MTV határon túli szerkesztőségének vezetője, Pehi László, az MTV egykori nyugat-dunántúli stúdióvezetője, az MTV elnöki hivatalát korábban igazgató Rományi Béla és Székely Ferenc producer, egykori MTV-alelnök vette fel a pályázati csomagot. Közlésük szerint hozzájuk csatlakozott egy új, a médiaiparban ismeretlen versenyző.

Miután az aspiránsok augusztus 24-én leadják pályázatukat, szeptember 2-án személyesen is vázolhatják elképzeléseiket a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége előtt. Testületi tagok közlése szerint a grémium két nappal később tesz kísérletet arra, hogy valamelyik induló mögé felsorakoztassák a jelöltté váláshoz szükséges kétharmados támogatást.
Ha valaki megkapja a 15 elnökségi tag legalább 10 voksát, még aznap összeül a társadalmi szervezetek 21 delegáltjával kiegészülő nagykuratórium, amelynek hasonló arányban kell jóváhagynia a személyi javaslatot, hogy az induló elnyerje a négyéves mandátumot. Legutóbb március 11-én zárult eredménytelenül a procedúra; akárcsak januárban, akkor is a médiavezetési tapasztalatokkal nem rendelkező, ám nagy nemzetközi cégeknél vezető beosztást korábban betöltő Sztaricskai Tamást jelölte szocialista, SZDSZ– és MDF-delegált voksokkal az elnökség.

A nagykuratóriumban azonban ismét nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget a javaslat. Ezzel március közepén az MTV egy rekordot már megdöntött: eddig sosem kellett hatodik futamot kiírni közmédium-elnöki székért.
Július közepén vehettünk búcsút az eddigi – tíz esztendővel ezelőtt született, szintén MTV-s – csúcstól, mégpedig a leghosszabb ügyvezetésétől. Horváth Lóránt ugyanis 1998. január 6. és 1999. május 13. között irányította az elnök nélkül álló intézményt, míg Medveczky Balázs 2008. március eleje óta vezeti az MTV-t.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.