Üzleti tippek

Beszólt az elnöknek, most vizsgálják

admin
admin

2009. 08. 07. 10:45

A Magyar Rádió üzemi tanácsának elnöke bírálta Such Györgyöt, ezután vizsgálatot indítottak ellene. Állítólag ehhez engedélyt kellett volna kérnie.

A Népszabadság információi szerint Tóth Csaba, a Magyar Rádió üzemi tanácsának elnöke egy Such György elnök által aláírt levelet kapott, amely szerint a július 6-i sajtótájékoztatója miatt eljárás indult ellene. Az említett eseményen Tóth bírálta Such menedzserszerződését, az abban rögzített javadalmazás módját, mértékét. (Az elnöknek megbízási szerződése szerint havi bruttó 9,4 millió forintos fizetés járna, amit nem fizetettek ki számára).

Tóth azt állítja: formailag munkakörében elkövetett vétség miatt vonnák felelősségre. Bár a tájékoztatót az üzemi tanács elnökeként tartotta, most munkavállalóként – mint énekkari művész – címezték neki az eljárásról szóló értesítést. A konkrét ok pedig: a sajtótájékoztató szervezése közben „nem tartotta be a hivatali utat”, nem tájékoztatta szándékáról az intézmény vezetőit.

Such György a Népszabadságnak azt mondta, hogy a nyilatkozat rendjét rögzítő elnöki utasítást sértette meg Tóth Csaba, ami miatt vizsgálatot indítottak ellene. Szerinte Tóthnak az üzemi tanács elnökeként sem volt joga önhatalmúlag, a rádióvezetés és a kommunikációs iroda tudta nélkül a sajtó elé lépni. Arra, hogy e vizsgálat nem kelti-e azt a látszatot, hogy a rádióban megfélemlítik az elnököt bírálni merő munkavállalókat, Such úgy reagált: ez nem megfélemlítés, mert a vizsgálat tárgya nem a nyilatkozat tartalma, hanem a tájékoztató meghirdetésének módja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.