Üzleti tippek

Lefelé tart az Air France-KLM

A világ legnagyobb bevételű légitársasága, a francia-holland Air France KLM júliusban 6,9 millió utast szállított, 4,5 százalékkal kevesebbet, mint tavaly júliusban.

A cég helyzete javult: az első hét hónapban az utasszám, 25,6 millió, még 5,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.
Az áruszállítás forgalma 17,2 százalékkal volt kisebb júliusban éves összehasonlításban, és ez is jobb, mint a visszaesés első héthavi, 20,5 százalékos átlaga, közölték a csoportnál csütörtökön.

Az utasszállításban a légitársaság kapacitása júliusban 4,1 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál, így a férőhely-kihasználtság 0,7 százalékponttal 85,1 százalékra javult.

Az áruszállításban a kapacitás 17 százalékkal csökkent tavaly július és idén július között, ami csaknem megegyezik a forgalom visszaesésével, így a kihasználtság stabilan 64 százalék.
A Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség (IATA) júniusban azt jósolta, hogy idén a légi utasszállítás várhatóan 8 százalékkal 2,06 milliárd főre csökken a világ átlagában, a teherszállítás pedig 17 százalékkal hanyatlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik