Üzleti tippek

Szeptember vége a frekvenciapályázat határideje

admin
admin

2009. 08. 05. 09:40

Szeptember 28-án derülhet ki, mely társaságok pályázták meg a két országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságot; ezen a napon nyújthatják be ugyanis ajánlatukat az érdeklődők - áll a médiahatóság honlapján olvasható közleményben.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) július 20-án fogadta el a pályázat végleges szövegét. Amely szerint a 2011. július 1-ig tartó első szakaszra ajánlhatnak meg 350 és 700 millió forint közötti díjat az indulók, míg a hétéves koncesszió hátralévő részére – a 200 milliós fix összeg mellett – a nettó árbevétel legalább nyolc százalékával indulhatnak; felső határt pedig nem állapított meg a testület, amely korábban a bevétel 10-15 százalékában szabta volna meg ezt a tételt.

Havi átlagban kell teljesíteni a 25-35 százalékos sávban megajánlható magyar zenei kvótát, amelynek végső értékét “a műsorszolgáltató három év alatt évenként egyenletesen emelve is elérheti”. Ugyanakkor – a reggel öt és este tizenegy óra közötti sávban – heti 25-100 percnyi, illetve nem pártpolitikai civil műsort kell vállalniuk a frekvenciáért versenybe szállóknak. Az összpontszám műsorszolgáltatási tapasztalatért odaítélhető tizedéről döntve “nem értékelhető hátrányként, ha a pályázó nem országos műsorszolgáltatási tapasztalattal rendelkezik.

Az ORTT a december 31-én lejárt frekvenciastop miatt nem tudta tavaly kiírni a pályázatot a Sláger Rádió és a Danubius Rádió által 1997 óta használt két frekvenciatartományra, majd a testületen belüli viták mellett az is hátráltatta a munkát, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) csak június közepén döntött egy, a témába vágó médiatörvény-módosításról. Az Ab akkor megsemmisítette azt a passzust, amely lehetővé tette volna, hogy a hullámsávok jelenlegi használói pályázat nélkül újrázhassanak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.