Üzleti tippek

Legós reality indul

Emberi léptékű lególakóházat épít a nézők segítségével a Top Gear című autósmagazin műsorvezetője, amiből műsort készít a BBC.

James May, aki a BBC brit tévé Top Gear című autósmagazinjának a műsorvezetője, a Lego játék elemeiből építtet egy házat, amely normál méretű lesz, vécével és zuhanyozóval felszerelve. A munkában 1200 önkéntes vesz részt. Jóval többen szerettek volna segíteni az építkezésben, ám csak 600 jegyet adtak el a szervezők.
Minden jegy azonban kétszemélyes, tulajdonosa vihet magával „segédmunkást”. Többen már hajnalban sorba álltak jegyért. Az első munkafázisban életnagyságú téglákat kell építeni legóelemekből, melyekből 272 darab szükséges egy téglához.
A lególakóház Dorkingban épül, a helyszínre már előre hárommillió elemet szállítottak, ennek ellenére az önkénteseket felkérték, hogy vigyenek magukkal annyi legót, amennyit csak nélkülözni tudnak.
Az egész építkezést felveszi a BBC, és Toy Stories (Játéktörténetek) című műsorában mutatja majd be. A műsorvezető azt mondja, hogy két-három napig tervezi a bentlakást, de ez rövidülhet, ha idő előtt rádől a ház – adta hírül a BBC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik