Üzleti tippek

Nem lesz vasárnapi Népszabadság

Lekerült a napirendről a Népszabadság vasárnapi számának elindítása - közölte a kiadó szerdán.

Tüske Gabriella PR-vezető tájékoztatása szerint ha később elő is kerül a vasárnapi lap ötlete, “az akkor biztosan új alapokról indulhat csak”. “Különösen az elmúlt félév megváltozott gazdasági körülményeire tekintettel ismét alapos piackutatást végeztettünk, és a július elején elkészült friss kutatási eredmények sajnos nem igazolták vissza azokat a régebbi kutatási eredményeket, amelyekre alapozva elkészült a vasárnapi lap üzleti terve”, így már nem volt garantálható a siker – közölte.

Még vizsgálják, milyen lehetőségeket tudnak felajánlani az előkészületeken dolgozó – azelőtt a Figyelőt irányító – Martin József Péter főszerkesztőnek és két munkatársának; a projekt lefújásával felszabaduló forrásokat a tulajdonosok továbbra is a cég rendelkezésére bocsátják, további fejlesztésekre – mondta el Tüske Gabriella. Az első médiaértesülések 2006-ban jelentek meg arról, hogy a Népszabadság – a hazai politikai napilapok közül elsőként – vasárnapi kiadást indítana. Kovács Tibor, elnök-vezérigazgató tavaly szeptember elején az MTI-nek azt mondta, nem a hétfőtől szombatig megjelenő újság “hetedik száma”, hanem önállú profilú lap lesz a vasárnapi Népszabadság.
Január elsejével lépett be a kiadóhoz a vasárnapi Népszabadság élére kiválasztott Martin József Péter, aki ezt megelőzően öt éven át a Figyelő főszerkesztője volt.

Legutóbb május elején – a Népszabadságban többségi tulajdonos svájci Ringier-csoport 2008-as eredményeit bemutató sajtótájékoztatón – beszélt az MTI-nek Kovács Tibor ezekről a tervekről; akkor azt mondta, mind a koncepciót, mind a layout-ot, mind a lap nevét tesztelik, amennyiben “ezek a piaci visszaigazolások megerősítenek minket, akkor kora ősszel szeretnénk a piacra lépni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik