Üzleti tippek

Jogerős a mobiltender lefújása

Jogszerűen járt el a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a negyedik mobilszolgáltató piacra lépését célzó pályázat eredménytelen lezárásakor. További jogorvoslatra nincs mód.

Nem adott helyt a Fővárosi Bíróság azoknak a felülvizsgálati kérelmeknek, amelyek az NHH által kiírt pályázat eredménytelenül való lezárását kifogásolták – írja a hétfői Magyar Nemzet. A felülvizsgálati kérelmeket a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. és a DreamCom Kft. nyújtotta be.

Az NHH 2008-ban a mobiltelefon-piac versenyélénkítése, valamint a széles sávú internetlefedettség növelése érdekében írt ki tendert, amely végül csaknem teljes eredménytelenséggel zárult. Az újabb mobilszolgáltató piacra lépését lehetővé tevő blokkban négy társaság indult, közülük három adott be fellebbezést az NHH elsőfokú döntése ellen.

A Digi és a DreamCom ezt követően fordult felülvizsgálati kérelmével a Fővárosi Bírósághoz, amely július 10-én kelt határozatában mindkét eljárásban kimondta, hogy a hírközlési hatóság mind első fokon, mind másodfokon jogszerűen járt el. A bíróság megszüntető végzése ellen további jogorvoslatra nincs mód – ismerteti a napilap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik