Üzleti tippek

Nevet vált a Budapest TV

A márciusban felszámolás alá vont Budapest Televízió tőkeemelést hajtana végre, azzal a céllal, hogy a cég minél hamarabb kifizethesse a hitelezőit - írta a pénteki Napi Gazdaság.

A tőkeemelésre a nemrég bejegyzett és az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) országos műsorszolgáltatási kérelmet benyújtó Európa Televízió Zrt. segítségével kerülne sor – olvasható a cikkben.

A tervbe vett változásokról az is árulkodik, hogy a jelenleg csak műholdon és interneten keresztül fogható csatorna képernyőjén néhány nappal ezelőtt új logó jelent meg, mely szerint az adást a “Budapest Európa – BPTV” sugározza.

A lap megkeresésére az ORTT közölte, hogy a Budapest Televízió csütörtökön jelezte ugyan a testületnek a névváltozást, de – mint hozzátették – az új logó használatáról hivatalosan még nem érkezett hozzájuk bejelentés. A lap megkeresésére a Budapest Televízió vezetői és tulajdonosai nem reagáltak, így – mint írták – azt sem sikerült megtudniuk, hogy az új logóval megjelölt adás mögött jelenleg a Budapest Televízió Zrt. vagy az Európa Televízió Zrt. áll-e.

A 20 millió forint jegyzett tőkéjű Budapest Televízió Zrt. ellen márciusban fizetésképtelenség miatt kezdeményezett eljárást az egyik beszállító, a tel-avivi tőzsdén is jegyzett Space-Communication Ltd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik