Üzleti tippek

Nem a fogyasztó kapja a visszatérítést

admin
admin

2009. 07. 21. 15:18

Részben a krízisalapba, részben alapítványba kell befizetni négy áramszolgáltatónak azt a mintegy ötmilliárd forintot, amit eredetileg a fogyasztókhoz kellett volna visszajuttatniuk.

Az ELMŰ, az ÉMÁSZ, az E.ON Energiaszolgáltató Kft. és a DÉMÁSZ magasabb árrést alkalmazott a jogszabályban meghatározott mértéknél. Ezért a Magyar Energia Hivatal áprilisi határozata szerint a többletösszeg 60 százalékát közvetlenül a fogyasztóknak, 40 százalékát pedig a védendő, illetve a szolgáltatásból kikapcsolt kisjövedelmű rászoruló áramfogyasztóknak kellett volna megfizetni.

A fogyasztónként átlagosan 500 forint visszafizetési kötelezettségről szóló határozatot július közepén a hivatal megváltoztatta: a fenti összeg 60 százalékát a krízisalapba kell befizetniük a szolgáltatóknak, a 40 százalékát pedig a rászoruló lakosok villamosenergia-fogyasztását támogató alapítványok egyikébe, vagy közhasznú társadalmi szervezet számlájára kell utalniuk adományként. Az adományban ki kell kötni azt, hogy abból csak az adott áramszolgáltató szolgáltatási területén lévő fogyasztók kaphatnak támogatást.

A Magyar Energia Hivatal áprilisi határozata szerint a négy áramszolgáltató – az egyes szolgáltatóknál eltérő mértékben – átlagosan 40 fillérrel magasabb árrést számolt az előzetes, de pontatlan becslés alapján.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kállósemjén, 2018. január 17.
Rendőrök helyszínelnek egy ukrán lajstromjelű AN-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában 2018. január 17-én. A repülőgépen 11 bevándorló jutott be Magyarország területére január 15-én este. A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető kutyák és hőkamerák segítségével terepkutatást végeztek, majd rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt, akiket őrizetbe vettek.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megannyi rejtély övezi a migránsszállító repülőt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.