Üzleti tippek

Új komolyzenei adó indulhat

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) akár már ezen a héten rábólinthat az eddig a brit BBC és a francia RFI közrádiók műsorát Budapesten sugárzó adó eladására. Az új tulajdonos főként komolyzenét sugározna.

A közlés szerint az egyetlen problémát az okozza, hogy egy olyan pályázaton nyerte el a jogosultságot a pár hónapja a két külföldi közmédium által értékesített Aeriel Kft., amelyen az idegen nyelvű műsorszolgáltatást határozták meg speciális karakterisztikaként.

Az eddig 95 százalékban angol és francia nyelvű szöveges műsorok helyét az új tulajdonos tervei szerint az adásidő 88 százalékában klasszikus zene venné át; az ORTT irodája a módosítás kapcsán megjegyzi: “a pályázati eljárás tisztaságát nem sértené”, ha mégis engedélyezik a koncepcióváltást, mivel az Aeriel Kft. egyetlen indulóként nyerte el a jogosultságot.

A 2003 nyarán indított, 24 órában sugárzó adót működtető Aeriel Kft. tavaly ősszel még arról tájékoztatta a médiahatóságot: nem kéri 2009 novemberében lejáró műsorszolgáltatási jogosultsága meghosszabbítását, január első napjaiban viszont ezzel ellentétes nyilatkozatot tett, ennek pedig az ORTT minimális szótöbbséggel helyt adott, és öt évvel meghosszabbította a jogosultságot.

Testületi tagok a tavaly novemberi döntéshozatal idején arról besszéltek az MTI-nek: nem sikerült érdemi adatokat szerezniük a társaságtól arról, miért adja vissza a koncesszió lejártával a 92,1-es fővárosi hullámsávot. A cég magyarországi kézbesítési megbízottja akkor annyit közölt: a menedzsment nem kíván nyilatkozni arról, miért változtatták meg korábbi döntésüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik