Üzleti tippek

Tovább húzódik az NB I-es közvetítések ügye

admin
admin

2009. 07. 10. 09:18

A tervekkel ellentétben mégsem született végleges döntés az NB I-es közvetítéseket illetően a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki, rendkívüli elnökségi ülésén, így továbbra sem dőlt el, hogy a következő három idényben a Digi TV vagy a Sport TV csatornáján szerepelnek-e a Soproni Liga mérkőzései.

Kisteleki István elnök szerint hétfőre mindenképpen eldől a kérdés, kedden pedig a szerződés aláírására is sor kerülhet.

Az MLSZ június 25-én elfogadta a Digi TV NB I-es mérkőzésekre vonatkozó közvetítési ajánlatát, a Sport TV azonban múlt szombaton jelezte: él opciós jogával, és vállalja ugyanazokat a feltételeket. Kisteleki István MLSZ-elnök ezt követően úgy nyilatkozott, hogy ezek után már csak a formális döntés van hátra a csütörtöki elnökségi ülésen. A problémát az okozta, hogy a Digi TV ajánlatában, amelyet elfogadott az MLSZ, Digi előfizetési csomag is szerepelt juttatásként, s az MTI információi szerint ezt UPC-s csomagra cserélte ajánlatában a Sport TV.

Az elnökség előtt az élvonalbeli klubok tulajdonosai is összeültek, s ott olyan döntés született, hogy még tisztázni kell a szerződés bizonyos jogi és üzleti kérdéseit. Ezt követően az MLSZ vezető grémiuma hasonlóképpen határozott. Egyúttal megbízta George F. Hemingwayt, a Budapest Honvéd tulajdonosát, hogy tárgyaljon a Sport TV tulajdonosával, a Chello Central Europe Zrt.-vel, s péntek délig határozott állásfoglalást kért azzal kapcsolatban, hogy a felkínált UPC előfizetési csomag egyenértékű-e a Digi TV csomagjával. Ezt követően hétfőre megszülethet a végleges döntés és így a kedd 13 órára összehívott újabb rendkívüli elnökségi ülésen a szerződés aláírása is megtörténhet.

“Ez meghaladja a kompetenciámat, ez a jogászok ügye. A lényeg, hogy nem szeretnénk jogilag aggályos szerződést kötni, ugyanis a természetbeni juttatásokról a jogászoknak nem sikerült határozott állásfoglalást kialakítaniuk” – mondta az elnökségi ülés után tartott sajtótájékoztatón Kisteleki.

“Nehéz bármit is mondani a kialakult helyzetre, hiszen ez egy jogi ügy, amin a jogászok dolgoznak. Mindenesetre azok után csodálkozok a mai döntésen, hogy korábban Kisteleki és Hemingway is úgy nyilatkozott, ma csak a formális döntést kell meghozni, miután megkapták a levelünket, melyben élünk opciós jogunkkal” – mondta Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.
A labdarúgó-szövetség szerint a Digi TV ajánlata – amelyet a Sport TV opciós jogával élve szintén megadna – négyszer annyi bevételt eredményez a magyar futballnak, mint a Sport TV-vel kötött korábbi szerződés. Az új kontraktus alapján évi 800 millió forintot érnének a televíziós jogok. Kosik Kristóf, a Digi TV jogi képviselője szerint a szerződés teljes valorizációjában összesen 6 milliárd forintot juttatna három év alatt részben az MLSZ-nek, részben a kluboknak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.