Üzleti tippek

Marad az NB I a Sport tévén

admin
admin

2009. 07. 06. 08:10

Megkapta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Sport TV válaszát, amelyben a csatorna élni kíván az NB I-es közvetítések opciós jogával.

„A jogászaink megvizsgálták az MLSZ-től múlt héten kapott levelet, és az előírt határidőn belül jeleztük, élni kívánunk opciós jogunkkal. Nagyon bízunk benne, hogy amit az MLSZ-nek most válaszban jeleztünk az egyenértékű azzal, amelyet a konkurens csatorna ajánlott” – így Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

Formális döntésre várva

„Megkaptuk a Sport TV válaszát, melyben vállalta a Digi TV ajánlatát, sőt bizonyos szempontból még javított is rajta. Ettől kezdve már csak a formális döntést kell meghozni. Ez csak annyi, hogy az elnökség rábólint a Sport TV szerződésére” – mondta Kisteleki István MLSZ-elnök. Az elnök egyúttal jelezte, megpróbálják csütörtökre összehívni a rendkívüli elnökségi ülést, hogy minél hamarabb pont kerüljön az ügy végére. Hozzátette, a Digi TV-nek nincs lehetősége emelni az ajánlatát.

Az MLSZ elnöksége múlt csütörtökön fogadta el a Digi közvetítési ajánlatát, és a Sport TV úgy tarthatta meg a jogot, ha ugyanazokat a feltételeket vállalja. A labdarúgó-szövetség álláspontja szerint a Digi TV ajánlata, amelyet most vállalt a Sport TV, négyszer annyi bevételt eredményez a magyar labdarúgásnak, mint a jelenlegi szerződés, az összeg a 2010/11-es idényben akár az egymilliárd forintot is elérheti.

Csütörtökön rendkívüli ülésen igyekszik lezárni a televíziós közvetítések ügyét a labdarúgó-szövetség elnöksége.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.