Üzleti tippek

Félmilliárddal kevesebbet tankolnak jövőre a vonatok

admin
admin

2009. 07. 03. 13:23

A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. 500 millió forint megtakarítást ér el a gázolaj-felhasználásban 2010-ben, a zárt rendszerű üzemanyagtöltő rendszernek köszönhetően - közölte Márkus Imre vezérigazgató pénteken, a beruházást bemutató sajtótájékoztatón, Budapesten.

A zárt rendszerű gázolaj üzemanyagtöltő rendszer kiépítése 1 milliárd forintba került, a 2,6 milliárd forintos fejlesztéssel megvalósult, mozdonyfedélzeti berendezések kiegészítéseként.
Márkus Imre elmondta, hogy a töltőállomásokon már kialakították a zárt rendszert, a dízelmozdonyokra pedig az év végéig folyamatosan szerelik fel a csatlakozást lehetővé tevő üzemanyagtöltő fejeket. Az eddigi használat során a mérések igazolták a várakozásokat, így el lehet érni a kitűzött 500 millió forintos megtakarítást.

Márton Ferenc, a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. működtetési vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a beruházás a MÁV-TRAKCIÓ, a MÁV Zrt. és a MÁV-START járműveinek tankolását érinti. A mozdonyfedélzeti rendszerhez informatikailag kapcsolódó zárt üzemanyagtöltő rendszer műszaki és vasútüzemi előnye, hogy folyamatos és pontos elektronikus adatokat szolgálat a gázolaj fogyasztásról, ezzel a felhasználás hatékonyságát lehet növelni, továbbá tetten érhető az indokolatlan üzemanyag-felhasználás.

Elhangzott, hogy az üzemanyagtöltő fej cseppmentes csatlakozást biztosít a mozdony üzemanyagtartálya és az üzemanyagtöltő berendezés között, így a környezetszennyezést is csökkentik. A fedélzeti berendezéshez tartozó mozdonyvezetői beazonosító kártya követhetővé teszi a tankolást, a fogyasztást.

A MÁV Zrt. adatai szerint a csoportnál éves szinten 70 millió liter gázolajat használnak fel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.