Üzleti tippek

Milliós jutalom vicces választási plakátért

admin
admin

2009. 07. 01. 10:35

Húszezer eurós, több mint ötmillió forintos pénzjutalmat ígért a Bild annak az olvasónak, aki a legszellemesebb választási plakátot küldi be.

Németország legnagyobb példányszámú napilapja a pályázatot meghirdetve egyben a szeptember végi országos parlamenti választásokon való részvételre szólított fel. A pályázat címe Segítsd kedvenc politikusodat!, a Bild ugyanakkor leszögezte: nem muszáj a kedvencet “futtatni.”

Az egyetlen feltétel csak az, hogy a plakát és a szlogen valóban szellemes és a maga módján intelligens legyen, azaz a közönséges és becsmérlő pályázat nem megengedett.
Sőt nem csupán választási plakát küldhető be, hanem fotó, illetve videó is, amit szintén jutalmaznak. Arról egyelőre nem szólt az újság, hogy mi lesz a legjobb pályázatok sorsa, illetve hogy sokszorosítva azok az utcára kerülnek-e.

Néhány plakáttervezet már be is érkezett a szerkesztőségbe. Az egyiken egy feltűnő szépségű, erősen kifestett és mosolygós Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke látható, és mellette a felirat: “Akarsz velem jönni?” A plakátot látva bennfentesek szerint a többség minden bizonnyal igennel – azaz Merkelre és a konzervatívokra – szavaz.

Egy másik plakáton a fő rivális, Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter mosolyog, és öles betűkkel ott a felirat: “Frankie Berlinbe költözik. Szavazz a szociáldemokrata pártra!” Egy harmadik a szabaddemokrata párt az utóbbi időben különösen harcias elnökét, Guido Westerwellét ábrázolja, magasra tartott jobb kezén egy +gazdasági válság+ feliratú bokszkesztyűvel. És Westerwelle helyett szól az aláírás: “Harc görcs helyett.”

Az újság elismerte, hogy aligha a győztes pályázatokról van szó. De hozzátette, hogy “mércének” bizonyára jók lesznek. A pályázatok postán, illetve e-mailen is beküldhetők.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.