Üzleti tippek

Oszkó szerint volt cége szabályosan járt el

admin
admin

2009. 06. 26. 16:39

A Deloitte Zrt. kizárólag nyilvános és minden tekintetben szabályos eljárás keretében nyert el állami megbízásokat - írta válaszlevelében Oszkó Péter pénzügyminiszter a korábban általa vezetett cég pályázatainak kormányzati elbírálásáról pénteken Cser-Palkovics Andrásnak, a Fidesz helyettes szóvivőjének.

Mint írta, az állami, tanácsadói megbízásokból versenytársaihoz képest a Deloitte “jellemzően kisebb arányban részesült”. A Pénzügyminisztérium a céggel szerződéses kapcsolatba sem pénzügyminiszteri kinevezése után, sem azelőtt nem lépett – hangsúlyozta.

Oszkó Péter rámutatott: “mindennemű kapcsolata megszűnt a Deloitte Zrt.-vel”, így a cég által elnyert megbízásokban sincs semmiféle érdekeltsége.

Zsíros falat

Cser-Palkovics András pénteken Oszkó Pétertől nyílt levelében afelől érdeklődött, hogy “hány zsíros falatot kapott még a Deloitte, közvetlenül az Ön miniszterré válása előtti hetekben, hónapokban?”

A fideszes politikus hangsúlyozta: a pályázatok kiírásakor, illetve a szerződések megkötésekor a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetője Bajnai Gordon, a Deloitte elnök-vezérigazgatója pedig Oszkó Péter volt. Utalt arra is, hogy néhány napja nyilvánosságra került: a gazdasági tárca közbeszerzési eljárást írt ki az államigazgatási szabályozásból fakadó terhek áttekintő vizsgálatáról, amely pályázat nyertese szintén a Deloitte Zrt. lett.

Napi 249 ezer

A Magyar Hírlap pénteki számában azt írta, hogy a Deloitte Zrt. újabb megbízatásában résztvevő szakértők napidíja akár 249 ezer forint plusz áfa is lehet.

Cser-Palkovics András szerdán Varga István gazdasági miniszternek tett fel kérdéseket, a Deloitte Zrt. egy másik megbízatása felől érdeklődött, amelynek során a cég a kis- és középvállalkozások adminisztrációs terheinek teljes köréről készít átfogó felmérést. Akkor többek között azt kérdezte, hogy a miniszter “helyesnek tartja-e hogy egy olyan cég kap állami megbízást, amely a jelek szerint maga is alkalmazza az adóalap-csökkentési technikákat.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.