Üzleti tippek

Nincs veszélyben a Duna TV

Megérkezett a Duna Televízió számlájára a kereskedelmi televíziók koncessziós díjából előirányzott 550 millió forint, így tartható a társaság idei üzleti terve.

“A forrás megérkezésével már nem fenyegeti veszély a Duna Televízió működését, valamint a meghatározó műsorokat, így a határon túli magyarság érdeklődésére számot tartó, a világ összmagyarságát összekapcsoló adásokat, a más csatornákon mostohán kezelt dokumentumfilmeket, kulturális műsorokat vagy akár a rendszeres színházi közvetítéseket” – írta a Duna TV közleményében.

Cselényi László elnököt idézve azt közölték: a váratlan forráselvonás, amit a két kereskedelmi adó – az RTL Klub és a TV2 – által kért díjcsökkentés megadása esetén érte volna a társaságot, “a Duna Televízió nem tudta volna kezelni, ellentétben a Magyar Televízióval”, mivel rendkívüli támogatást nem kapott sem idén, sem az elmúlt években, ráadásul a költségvetésből juttatott forrásaikat az utóbbi négy esztendőben nem korrigálták az infláció mértékében.

A két kereskedelmi csatorna még az év elején kérte – immáron sorrendben harmadszor – 1,8-1,9 milliárd forintra rúgó koncessziós díja csökkentését. A két tárgyalt indítvány közül az egyik megfelezte volna az összegeket, míg a másik az RTL Klub estében egy és egynegyed milliárd, a TV2-ében 930 millió forintra mérsékelte volna azt, ám végül az összes csökkentési kezdeményezés elbukott.

A Duna TV pár tízmilliós plusszal zárta tavalyi gazdálkodását; erre az évre – 9,5 milliárdos bevétel mellett – 250 milliós mínusszal kalkulált a március végén elfogadott üzleti terv.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik