Üzleti tippek

Elkészült az első kínai Airbus

A nyugat-európai Airbus repülőgépgyár kedden átadta az első A320-as utasszállító gépét, amelyet Kínában, a tiencsini végszerelő üzemben (FALC) gyártottak. Az új gépet a Sichuan Airlines színeiben állítják forgalomba.

A Sichuan Airlines 1995 óta használja az Airbus A320-asait. Most a világon az első légitársaság, amely “kínai” A320-ast állít forgalomba. Az új géppel együtt a Sichuan Airlines flottájában már 41 Airbus van.

Az első Airbus elkészítésével most felavatott FALC (Final Assembly Line in Chine) az Airbus és egy kínai konzorcium közös vállalata a tiencsini szabad kereskedelmi övezetben. A kínai konzorciumot ez az övezet és a China Aviation Industry Corporation (AVIC) alkotja. A tiencsini összeszerelő-üzem az idén tizenegy A319-est és A320-ast ad át a megrendelőknek. Kapacitását 2011 végére fokozatosan havi négy gépre növeli.

Az A320-as gépcsaládból eddig több mint 6300-at rendeltek a világ légitársaságai, ezek közül 3900-at már forgalomba állítottak. Több mint 300 légitársaság, lízingcég vagy magánszemély tulajdonában van jelenleg ilyen gép, így ezt minden idők legsikeresebb keskenytörzsű konstrukciójának tartja az Airbus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik