Üzleti tippek

Megszavazták az adómódosítókat

Elfogadta az Országgyűlés az adótörvények kormány által támogatott módosításait.

25 százalékkal adóznak majd a kedvezményes juttatásoka korábban tervezett 32 helyett, így a például a meleg étkezési jegyek, amelyek kedvezményesen adható határa egyébként 18 ezer forint lesz havonta. A hideg étkezési jegyek viszont 95,58 százalékos kulcs alá esnek majd.

A 25 százalékos kulcs alá tartoznak majd a különböző pénztárak (magánnyugdíj, stb.) befizetései, az üdülési utalványok, a beiskolázási támogatás, a helyi bérlet.

Egy hét múlva végszavazás - s a tervek valóra válhatnak...

Egy hét múlva végszavazás – s a tervek valóra válhatnak…

Az internet-előfizetés támogatása adómentes lesz, s megmarad az üzemanyag-megtakarítás adómentessége havi 100 ezer forintig. Szja-mentes marad az is, ha a munkáltató a dolgozó képzését támogatja.

Az ingatlan bérbeadásából származó bevételből levonható az ugyanazon ingatlan után megfizetett vagyonadó.

Elfogadták a vagyonadó kormány által támogatott módosító javaslatait is: a tulajdonos második ingatlana már nem 30, csak 15 millióig adómentes, s az adónak három kulcsa lesz, 30 millió forintig 0,25 százalék, a 30 – 50 millió forintot meg nem haladó része után 0,35 százalék, az adóalap fennmaradó része után 0,5 százalék. Kóka János “keresztapaként” ünnepelhet: “egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adó” lesz a vagyonadó új neve, az ő módosítója is szerepelt a kormány által támogatott sorban.

Az adótörvényekről jövő héten, hétfőn lesz a végszavazás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik