Üzleti tippek

Új régiós vezető a Leo Burnettnél

Június 1-jével új elnök-vezérigazgatót neveztek ki a Leo Burnett közép-kelet európiai (CEE) térségének élére. Az olasz származású Nicola Novellone Jarek Ziebinski-t váltja, aki a Leo Burnett Asia-Pacific elnökeként folytatja pályafutását, Szingapúrban.

Az új regionális igazgató a Leo Burnett milánói irodájából érkezik. A 44 éves kommunikációs szakember komoly Leo Burnettes múlttal rendelkezik, ugyanis 16 éve dolgozik a ügynökségnél, ügyfélkapcsolati és menedzsment területen egyaránt. Európai sikerei után 1997 és 1999 között a brazíliai Leo Burnett-nél volt a Fiat márka latin-amerikai ügyfélkapcsolati igazgatója, 2001-es milánói ügyvezető igazgatói kinevezése előtt a római irodát vezette. Fontos szerepe volt az ügynökség több nemzetközi tenderének megnyerésében, például Dubaiban és Oroszországban.

Novellone székhelye – csakúgy mint elődjéé – Varsóban van, és tagja a Leo Burnett Globális Vezetői Tanácsának is.

A korábbi vezető, Ziebinski igazgatása alatt a Leo Burnett CEE hatalmas fejlődésen ment keresztül: a régió 11 országról 16-ra bővült és mára közel 1400 alkalmazottat foglakoztat. Az ázsiai régió irányításával Ziebinski koordinálja majd többek között Japánt, Ausztráliát, Indiát, Thaiföldet, Malajziát, a Fülöp-szigeteket, Szingapúrt, Dél-Koreát, Vietnámot és Sri Lankát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik