Üzleti tippek

Szijjártó szerint gaztettre készül az MSZP

Az MSZP az ingatlanadó kapcsán nagy gaztettre készül, mert minden ingatlant meg akarnak adóztatni - jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. Lendvai Ildikó levelet ír a fideszes önkormányzatoknak.

Az elmúlt napokban az ingatlanadóval kapcsolatban sok volt a mellébeszélés, a kavarás, a hangulatkeltés és a jól megszokott hazudozás – mondta a politikus, hozzátéve: ha ilyen lendülettel jutottak el a 100 millió forintos luxusadótól a 30 millió forintos ingatlanadóig, akkor csak napok kérdése, hogy a 3 millió forint értékű ingatlanok után is adózni kelljen.

Szijjártó Péter ismét nyomatékosította: a Fidesz el fogja törölni ezt az adófajtát.

Lendvai: akkor tegyék!

Miért nem törli el a Fidesz az általa vezetett önkormányzatoknál az ingatlanadót, ha az országosan tervezett vagyonadót igazságtalannak tartja? – kérdezte Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke; a politikus levelet küld ez ügyben a fideszes vezetésű, ingatlanadót szedő önkormányzatok polgármestereihez.

Ha a Fidesz azt mondja, sarcnak, azonnal eltörlendő intézkedésnek tartja a vagyonadót, akkor annak eltörlését kezdje azokon a párt által vezetett településeken, ahol kivetnek ilyet – közölte a pártelnök a tájékoztatóján, amelyen olyan szocialista önkormányzati képviselők is részt vettek, akiknek Fidesz vezette településén szednek ilyen adót.

Lendvai Ildikó elmondta: a központilag tervezett vagyonadó a lakásállomány öt százalékát, csak a 30 millió feletti vagyontárgyakat érinti, számos kedvezményt és mentességet tartalmaz. Amennyiben egy ennél általánosabb, kiterjedtebb, kevesebb mentességet tartalmazó ingtalanadó nem káros az önkormányzatokban, miért káros az országban? – kérdezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik