Üzleti tippek

Magyar beszállítókkal tárgyaltak a nagyvállalatok

Elsősorban fémmegmunkálási, építőipari és elektronikai területen kerestek osztrák és német cégek beszállítókat. Több, mint 100 potenciális magyar céggel folytattak tárgyalást a nagyvállalatok.

Magyar beszállítókat kerestek osztrák és német cégek az ITD Hungary és az Osztrák Beszerzők Szövetsége (BMÖ) által május 28-án rendezett budapesti börzén.
A felhívásra 205 magyar cég küldte el jelentkezését. Az adatlapok alapján a tíz osztrák és német nagyvállalat beszerzői 104 céget választottak ki, akikkel összesen 159 tárgyalást folytattak – írja az ITD Hungary közleményében.

Süveges-Szabó László, az ITD Hungary üzletfejlesztési igazgatója szerint a jelentkezők között több nagyvállalat is megtalálható volt, az előszűrés során a beszerzők sok esetben a kisebb cégeket részesítették előnyben. Továbbá hozzátette, hogy a beszállítói nap célja az volt, hogy a külföldi beszerzők koncentráltan és rövid idő alatt feltérképezhessék a cégek kínálatát, a magyar beszállítóknak pedig lehetőségük nyíljon olyan multinacionális cégek beszerzőivel tárgyalni, akikkel más módon nem tudnák felvenni a kapcsolatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik