Üzleti tippek

Újra virágzik a zimmer frei

Miközben a dunántúli, köztük a balatoni szállásadók egyre pesszimistábbak az idei szezon kilátásait illetően, úgy tűnik, feltámad a szinte a szocializmussal együtt eltemetett zimmer frei - írta a Napi Gazdaság.

A lap keddi számában megjelent írás szerint a megkérdezett utazási irodák, illetve tucatnyi szállásadó is arról számolt be, hogy május közepéig, a korábbi évekhez képest, mintegy 20-25 százalékkal nőtt a magánszálláshelyek iránti kereslet. Sőt a nyugat-balatoni régióban és Balatonfüred környékén már 30 százalékos növekedést prognosztizálnak.

A lap szerint úgy tűnik, az áfaemelés is egyre inkább a számlákkal rendszerint nem sokat bíbelődő nyaraló- és háztulajdonosok malmára hajtja a vizet.Szabó Emese, a Balaton 2000 Turisztikai és Utazásszervező Kft. marketingigazgatója elmondta: a hazai turisták mellett egyre több külföldi is beéri a szerényebb színvonalú nyaralással. A legtöbben a naponta és személyenként 2.500-3.000 forint körül kínált szálláslehetőségeket keresik, s a parti nyaralókhoz sem mindenki ragaszkodik.

A Siófok, Balatonfüred és Badacsony térségében is apartmanházakat üzemeltető, illetve fizető vendéglátóhelyek értékesítésével foglalkozó Vénusz Vendéglátóipari és Utazásszervező Kft. gazdasági igazgatója, Péter László közölte, egy héten belül a harmadik német utazási iroda kért tőlük nívós magánszállásokat, behatárolva az árat. Általában a vízparti, jól felszerelt villákat keresik, de az ár a döntő kérdés. Személyenként és naponta 3.500-4.000 forintnál “tovább” szinte senki sem akar elmenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik