Üzleti tippek

Twitteren is követhető az EP-választás

admin
admin

2009. 05. 26. 10:08

Tizennégy nyelven követhetők nyomon a soron következő európai parlamenti választások, és a hozzá kapcsolódó elemzések a ‘Twitter’ mikroblog szolgáltatáson keresztül. Az oldalt a Burson-Marsteller és a Hochegger Communications pr és kommunikációs ügynökség közösen indította.

A www.tweetelect09.eu a www.predict09.eu társoldala, amely a London School of Economics és a Trinity College kutatóinak előrejelzései alapján mutatja be a 2009-es Európai Parlamenti választások valószínűsíthető végeredményét.

Mivel a politika is egyre inkább eltolódik a közösségi média irányába, az oldal célja, hogy minden, a Twitteren beírt rövid státuszüzenet (twitt, csirip) az európai választásokkal kapcsolatban, a TweetElect09 oldalon is megjelenjen. A kapcsolat valós idejű, így szinte azonnal megjelennek a felhasználók twittjei.

“Ez az első alkalom, hogy a Twitter mikroblog szolgáltatást használják az Európai parlamenti választásokkor, így még túl korai megjósolni, milyen hatásai lesznek, akár ennek, akár az egyéb közösségi médiában megjelenő választói aktivitásoknak a kampány egészét tekintve. Ami bizonyos, hogy a közösségi média a politika részévé fog válni, mint ahogy ezt már az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Barack Obama is megmutatta 2008-as kampányában – nyilatkozta Jeremy Galbraith, a Burson-Marsteller európai, közép-keleti és afrikai régiójának ügyvezető igazgatója.

A TweetElect09–en statisztikák is elérhetőek lesznek, mint például az összes fogadott csiripelés, a legtöbbet említett politikus vagy a legaktívabb ország. A weboldal lehetővé teszi, hogy a felhasználók adott országra leszűrjék a twitteket, így ezzel is megkönnyítve azok követését. Amennyiben a felhasználók szeretnék, hogy a státusz üzeneteik erősítsék saját országuk statisztikáját, vagy csak meg szeretnék jeleníteni véleményüket az oldalon, csupán a #eu09 hashtaget kell hozzáfűzniük csiripelésükhöz.

A Burson-Marsteller partnere a France 24, non- stop hírcsatorna, amely folyamatos video tartalmakat fog szolgáltatni a TweetElect09-en keresztül a státuszüzenetek mellett. A legtöbb tagországban, mint ahogy Magyarországon is, június 7.-én tartják a szavazásokat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.