Üzleti tippek

Egyesül a Magyar Telekom és a T-Kábel

admin
admin

2009. 05. 25. 15:51

A Magyar Telekom Nyrt. és a T-Kábel egyesülésére tesz javaslatot az nyrt. igazgatósága, az összevonással évente várhatóan 1 milliárd forint takarítható meg.

A Magyar Telekom hétfői közleménye szerint a javaslat egy újabb lépés a csoport három éve meghirdetett integrációs folyamatában, aminek középpontjában a szolgáltatási színvonal javítása, illetve a hatékonyság növelése áll.

A beolvadás a Dél-Vonal Kft.-t is érinti, a társaság a T-Kábel 100 százalékban tulajdonolt leányvállalata, mint ahogyan a T-Kábelnek az nyrt. a kizárólagos tulajdonosa.

A Magyar Telekom T-Kábel és Dél-Vonal leányvállalatai T-Home márka alatt analóg és digitális TV-szolgáltatást, szélessávú internetet, valamint IP-alapú hangszolgáltatást nyújtanak Magyarországon. Miután az anyavállalatnál a korábbi, technológiák mentén felépített szervezeti és menedzsmentstruktúrát ügyfélkategóriák mentén felépített szerkezet váltotta fel, 2008 őszén lehetővé vált a márkastruktúra megújítása is.

Az anyavállalat a márkaváltás keretében konszolidálta vezetékes termékkínálatát és egyszerűsítette T-Home márkanéven. A lépések eredményeképpen a TV szolgáltatás a háromképernyős stratégia” egyik legfontosabb elemévé lépett elő. A stratégia lényege, hogy a csoport a mobilok, TV-ék és a számítógépek monitorján is szolgáltat.

A közlemény szerint a mostani összeolvadás a társaság versenyképességének erősítése mellett a közös működésből eredő szinergiáknak köszönhetően hozzájárul a hatékonyság javításához, a költségek további csökkentéséhez, illetve a pénzügyi és emberi erőforrások optimális működtetéséhez.

Az igazgatóság javaslatát a Magyar Telekom rendkívüli közgyűlésének, valamint a két leányvállalat legfőbb szerveinek is jóvá kell hagynia, mindezek tervezett időpontja 2009. június 29. Az egyesülési folyamat a cégbírósági bejegyzéssel zárul.
Mivel a társaságok közvetlenül és közvetetten a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonában vannak, a tervezett lépéshez nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.