Üzleti tippek

Nem kér fizetést a British Airways vezetője

Nem veszi fel júliusi fizetését a rekord nagyságú veszteséget elszenvedett British Airways (BA) brit légitársaság vezérigazgatója, aki évente 735 ezer fontot (233 millió forint) keres.

Willie Walsh mellett ingyen dolgozik egy hónapig Keith Williams pénzügyi igazgató is, aki 444 ezer fontot visz haza évente.
A magánkézben lévő társaság első embere hangsúlyozta: bérének önkéntes kurtításával azt kívánja kifejezni, hogy átérzi a cég helyzetének súlyosságát.

Walsh egyúttal felkérte a munkatársakat, hogy idén fizetés nélküli szabadságra menjenek, áll a BA pénteki közleményében.
A bevételt tekintve harmadik számú európai légitársaságnál az 1987-es privatizáció óta a legnagyobb veszteség keletkezett a márciussal zárult üzleti évben: 375 millió font adó után, az egy évvel korábbi 712 milliós nyereség helyett.

A BA nem fizet osztalékot, a vezérigazgató szerint “nem kérdés”, hogy létszámcsökkentés lesz, és az üzleti stratégiát is módosítják: az olcsóbb, tömeges utaztatásra helyezik a hangsúlyt a korábbi üdvöske, a prémium kategória helyett, amely 13 százalékkal visszaesett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik