Üzleti tippek

40 millió euróhoz jutnak a magyar cégek

Az Európai Beruházási Bank (EIB) és az Erste Group négy leányvállalata közötti megegyezés szerint 440 millió euró forrást biztosítanak a kelet-közép-európai kis- és középvállalkozások számára.

A kkv-k pénzügyi támogatása a globális válság vállalkozásokra gyakorolt kedvezőtlen hatását kívánja enyhíteni – írja az EIB közleményében.

A 440 milliós keretösszegből Magyarországon 40 millió eurót az Erste Bank Hungary biztosít a környezetvédelem, energiatakarékosság illetve infrastruktúrafejlesztés (egészségügyi, oktatási, ipari, szolgáltatási vagy turisztikai) területen induló kis- és középvállalkozások projektjeinek.

Matthias Kollatz Ahnen, az EIB elnökhelyettese hangsúlyozta, hogy az Európai Beruházási Bank ezzel a támogatási egyezménnyel kíván részt venni az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal, illetve a Világbankkal folytatott együttműködésben, melynek keretében akár 24,5 milliárd euróval támogathatják a világgazdasági válság által sújtott kelet-közép-európai kis- és középvállalkozásokat.

Az Európai Beruházási Bank 11 milliárd euróval járul hozzá a támogatási csomaghoz, melyet leginkább a banki partnerei által a kis- és középvállalkozások finanszírozására fordít.

Andreas Treichl az Erste Group vezérigazgatója elmondta: „A jelenlegi viharos időkben talán még fontosabb, mint valaha, hogy a kis- és középvállalkozások számára megfelelő pénzügyi forrásokat biztosítsunk, és ezáltal folytathassák tevékenységüket.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik