Üzleti tippek

Nem kíméli az áfa a Sziget jegyárait

Július 1-jétől a korábbi 20 helyett 25 százalékra nő az áfa egyes termékek esetében. A döntés a fesztiválpiacot sem kíméli, így emelkedik a Sziget, a VOLT és a Heineken Balaton Sound jegyeinek ára is.

„Miután a fesztivál sem nem tejtermék, sem nem pékáru és nem is távhő, sajnos az emelt adóváltozás a fesztiváljegyeket is érinti” – áll a Sziget Kulturális Iroda közleményében.

A Sziget, a VOLT és a Heineken Balaton Sound esetében is megnő a jegy árára fizetendő áfa, s eszerint például az ottalvós bérlet ára 45 000 forintról 46 900 forintra változik. A hazamenős bérlet ára június 30-ig 37 500 forint, azután 39 000 forint lesz. A most 10 ezer forintos napijegy ára 10 500 forintra változik. A nulladik és mínusz egyedik napi 5000 forintos jegy pedig 5250 forint lesz az áfaváltozás miatt.

Az adóváltozás bevezetésének napján indul majd a VOLT Sopronban, és rá egy hétre zajlik majd a Sound Zamárdiban. Mindkét fesztiválra most még elővételes áron lehet jegyeket venni június 12-én éjfélig. Ezután még június 30-ig a 20 százalékos áfatartalmú teljes árú jegyet, majd kénytelen-kelletlen a 25 százalékkal terhelt jegyet lehet már csak venni. Bár a VOLT esetében ez jószerivel majd csak a napijegyet érinti. Részleteket lásd a fesztiválok weboldalain.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik