Üzleti tippek

Kötelező lesz árlapot tenni a kirakatba

Újra kötelező lesz kitenni az étterem étel- és italkínálatát, valamint azok árait tartalmazó jegyzéket a bejárat mellé.

A rendelet visszahozza azt a korábban megszűnt szabályt, hogy
az étel- és itallapokat az étterem bejárata mellett ki kell
függeszteni.

Azonban csak a felszolgálóval működő étteremben kötelező a
jegyzék kihelyezése, illetve az egységárat csak akkor kell feltüntetni,
ha tömegre értékesítik az ételt, illetve nem a vendéglátás keretében
állítják elő az ételt vagy az italt.

Elmaradhat viszont az egységár feltüntetése például az ételek készítéséhez egy csomagba összeállított élelmiszereknél, valamint a vendéglátás keretében készített ételeknél, hacsak nem tömegre (súlyra) értékesítik azokat. Ilyen például néhány hal, amelyet súlyra kínálnak az étlapon. Továbbra sem kell feltüntetni az egységárat a díszcsomagolású és az automatákból árult termékeken.

A jövőben a térfogathoz kötött egységárat fel kell tüntetni forint/centiliterben és forint/deciliterben is. A tömegre értékesített termékeknél új egységár a forint/gramm és a forint/dekagramm, míg a hosszra értékesített termékeknél a forint/milliméter és a forint/centiméter az új mértékegység.

Címkék: Vállalkozás

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.