Üzleti tippek

Homályos pontok a kkv-knál

admin
admin

2009. 05. 18. 14:24

Sok kis- és közepes vállalkozásnál hiányoznak az üzleti alapok, derült ki a Marketing Commando hétvégi rendezvényén, amelyen mintegy 600 kkv vett részt. A cél a cégvezetéshez szükséges vállalkozói készségek bemutatása volt a pénzügyektől a marketingen át az időgazdálkodásig.

A nagy érdeklődés rávilágított, hogy a kkv-k nagy része még mindig nem rendelkezik kellő ismerettel cégvezetés terén. A vállalatoknak szinte minden területen akadnak alapvető hiányosságaik. Schlingloff Sándor online marketing tanácsadó tapasztalata szerint a hazai vállalkozások 85 százaléka azért küszködik, mert felkészületlenül indult el. Előadásában 10 nélkülözhetetlen, de triviálisnak tűnő kategóriát mutatott be, aminek mindnek szerepelnie kell a vállalkozások stratégiájában (üzleti ötlet életképességének vizsgálata, a célcsoport elemzése, pozícionálás stb.).

Marketing témakörben számos más előadás is zajlott. Wolf Gábor kkv marketing szakértő az ügyfélszerzés fontosságára hívta fel a figyelmet, valamint arra, hogy kkv-k esetében a cégvezetőnek kell kontrollálnia ezt a stratégiai területet. A marketing eszközök közül a direkt marketinget javasolja, amely hatékony kapcsolattartó eszköz lehet. Jagodics Rita marketing fitnesz edző pedig arra adott választ hogyan lehet az induláskor a nullára csökkenteni a kockázatot a marketinggel. A szakértő főként a jó reklámeszköz ismérveiről, a cégnév és az arculat fontosságáról beszélt.

A nap során üzleti motiváció és pénzügyek témában zajlottak még előadások, valamint a vállalkozóként is elismert Kovács Kokó István beszélt sikerei titkáról.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.