Üzleti tippek

Lemaradtak a mikrovállalkozások

admin
admin

2009. 05. 15. 14:28

Alig élnek a mikrovállalkozások a hálózatba kötött számítógépek előnyével. A BellResearch vállalati körben végzett kutatásai szerint ugyanis az 1-9 fős mikrovállalkozások között olyan alacsony az elterjedtség, mint az egészségügyi intézmények szegmensében.

Ma már nem újdonság a számítógépek hálózatba kötése, mely lehetővé teszi, a széles sávú internet, a munkaállomások és hálózati eszközök, szerverek felhasználók közötti megosztását.

A Magyar Infokommunikációs Jelentés adatai szerint a közepes és a nagy cégek körében közel 100 százalékos a helyi hálózati penetráció, és míg a központi közigazgatási intézmények szegmensében is gyakorlatilag teljesnek mondható az ellátottság, addig az egészségügyi intézmények esetében az 50 százalékot sem éri el. A mikrovállalkozások ellátottsága is az egészségügyi intézményekhez hasonló alacsony értéket ért el.
A kisvállalatok idevágó 66 százalékos adata pedig az intézményi szféra átlagát hozza.

A felmérés tapasztalatai szerint egyelőre csak a nagyobb intézmények gondolkodnak helyi hálózatok kiépítésében.
A helyi hálózattal rendelkező intézmények 70 százalékában találtak hálózati kiszolgálót; és ez az arány nem mutat elmozdulást a BellResearch egy évvel korábbi mérése óta.
Következtetésként az is levonható a számokból, hogy szakadék húzódik a célcsoport szervezetei között. Egy kis részük hálózatba kötötte számítógépeit, sőt szervert is alkalmaz, míg több mint harmaduk csak különálló pc-ket üzemeltet – derül ki a BellResearch kutatásából.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2015. március 16.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Farkas Flórián tényleg „ment a lecsóba”

Budapest, 2015. március 16.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.