Üzleti tippek

Szabad Európa-hangfelvételek az MTI-n

admin
admin

2009. 05. 14. 10:20

Újabb forrásokkal bővült a rendszerváltás eseményeit feldolgozó MTI-honlap tartalma: csütörtöktől a BBC és a Szabad Európa Rádió korabeli hangfelvételei is felidézik a 20 évvel ezelőtti eseményeket.

A Magyar Távirati Iroda (MTI) az év eleje óta publikálja egykori híreit az interneten, méghozzá a maguk teljességében: napról napra nyitja meg teljes 1989-es hírkiadását, közzétéve más fontos kordokumentumokat is, így például az Országos Sajtószolgálat (OS) akkori anyagait, valamint a külföldi magyar nyelvű rádióadók műsorainak az MTI rádiófigyelő szolgálata által Budapesten leírt tartalmát.

Az MTI és a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSA) közötti együttműködés eredményeként az MTI-s honlapon – http://1989.mti.hu – olvashatók a történelmi változásokat hozó 1989-es év eddig kevésbé ismert dokumentumai is, például egy válogatás az állambiztonság napi operatív információs jelentéseiből vagy a közszolgálati televízióhoz betelefonálók üzeneteiből.

Az 1989-es információbázis most a Magyar Mozgóképkincs Megismertetéséért Közhasznú Alapítvány jóvoltából bővül: az Országos Széchényi Könyvtár Interjútárában végzett kutatások eredményeként korabeli BBC-interjúk és a Szabad Európa Rádióban adásba került beszélgetések, tudósítások eredeti hangfelvételei hallhatók az interneten. A hanganyagok általában bő terjedelemben mutatják be egy-egy akkori politikus véleményét az egykor napirenden szereplő fontos kérdésekről, Magyarország 1989-es helyzetéről, a lehetséges fejlődési utak kilátásairól.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.