Üzleti tippek

A nagyobb cégek igénylik a forgóeszközhitelt

Jellemzően a termelő, gyártó tevékenységű, nagyobb foglalkoztatottsággal és árbevétellel rendelkező cégek igényelték az Új Magyarország Forgóeszköz Hitelt – foglalta össze az elmúlt két hónap tapasztalatait a Raiffeisen Bank közleményében.

A forintnak az elmúlt hetekben, hónapokban megfigyelhető nagyon intenzív mozgásainak következtében a legtöbb kkv árfolyamkockázattól mentes finanszírozási formát keres.

Az Új Magyarország Forgóeszköz Hitelkonstrukció jelenlegi feltételrendszerének leginkább a termelő/gyártó tevékenységet végző vállalkozások felelnek meg, mivel döntően ők rendelkeznek forgóeszközökkel. Ebből fakadóan leggyakrabban az ilyen típusú vállalkozások élnek ezzel a hitelfelvételi lehetőséggel.

A Raiffeisen Bank eddigi tapasztalatai alapján elmondható, hogy a termelő/gyártó cégek közül jellemzően a magasabb árbevétellel (100 millió feletti), és jellemzően nagyobb foglalkoztatottsággal rendelkező cégek igényelték az Új Magyarország Forgóeszköz Hitelt. A hitelfajtát – az állami szabályozás miatt – a kereskedelmi cégek nem vehetik igénybe, pedig ebből a szegmensből is nagyon erőteljes érdeklődés mutatkozik a konstrukció iránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik