Üzleti tippek

Közeleg a mérlegbeadási határidő

Május 1-ét követően a vállalkozások már csak elektronikus úton adhatják be mérlegüket. Aki nem ezt az utat járja, annak jó lesz sietni... – írja a Bankweb.

Az elektronikus úton való megküldéshez ügyfélkapus hozzáférés szükséges. Ezt a megoldást alkalmazva viszont nem kell a beszámolót külön a cégbírósághoz is benyújtani.

Közzétételre és letétbe helyezésre benyújtandó beszámolók:
– mérleg
– eredménykimutatás
– kiegészítő melléklet
– taggyűlési határozat az eredményfelosztásról
– könyvvizsgálói jelentés
– közzétételi költségtérítés befizetéséről szóló igazolás

Azoknak a szervezeteknek, amelyeket nem a Cégbíróság jegyzett be, nem kell benyújtani a beszámolóit – hívja fel a figyelmet rá a Bankweb. Ide tartoznak például az alapítványok, sportegyesületek, ügyvédi irodák, egyéni vállalkozók, stb.), de a Cégbíróságon bejegyzett azon szervezetek is, akiknek nem is kell beszámolót készíteni (pl. bevételi nyilvántartást vezető evás bt. és kkt.).

A beküldési határidő június 2.
Ha a közzétételi költségtérítés befizetése nem vagy nem megfelelő összegben történt meg, vagy az e-beszámoló nem a megfelelő formátumban kerül beküldésre, vagy a kötelező mellékletek hiányoznak, a beszámoló nem kerül befogadásra és közzétételre. A mulasztás pótlására 15 nap áll a vállalkozás rendelkezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik