Üzleti tippek

10 éves a Startlap

A hétvégén ünnepelte a Startlap 10. születésnapját. A Sanoma Budapest Újmédia-divíziója a rendezvényen mutatta be először a megújuló Lap.hu felületét és technikai fejlesztéseit.

A hétvégén már a 19. Laptalálkozóját tartotta a Sanoma Budapest azoknak a Lap.hu szerkesztőknek, akik egy-egy terület lelkes szakértőiként vállalták, hogy elkészítik és folyamatosan frissítik a témájukhoz kapcsolódó Lap.hu oldalakat.
A laptalálkozón Bognár Bálint, a Startlap főszerkesztője bemutatta a megújuló lap.hu oldalakat, illetve, hogy az internet és a web különböző verzióinak a kihívásaira a Startlap milyen stratégiával reagál.

Szávuly Krisztián lapigazgató beszélt a kezdetekről, felidézte a Startlap 1999-es és a Lap.hu 2001-es indításának történetét, amikor az alacsony hazai internetes penetráció miatt még mindössze 60 ezer egyedi látogató használta a site-ot, szemben a mai 380 ezerrel, ami hatszoros növekedés.

A Lap.hu igazi közösségi sikertörténetté vált, ma már több mint 8300 témára létezik Lap.hu oldal, amelyet 2200, az egyes résztémákhoz értő önkéntes szerkesztők készítenek, s ezzel a Startlapot az ország legnagyobb online szerkesztőségévé teszik. A laptalálkozót a Startlap szerkesztősége a http://twitter.com/startlap elérésen folyamatosan közvetítette azoknak a szerkesztőinek is, akik nem tudtak eljönni a rendezvényre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik