Üzleti tippek

Magyar hörcsögök vizsgáznak az európai zsűri előtt

Két magyar film is továbbjutott a jövő héten induló Európai Kis- és Középvállalkozások Hete című rendezvénysorozat filmes versenyének döntőjébe.

A több mint 250 beérkezett kisfilm közül a zsűri két magyar filmet is a legjobb tizenöt közé szavazott, így a magyar alkotók a 2009. május 6-i brüsszeli „Oscar-ra“ is hivatalosak. Az aranyérmeseket háromezer, az ezüstérmeseket kettőezer, míg a bronzérmeseket ezer euróval is díjazza az Európai Bizottság.
Az ITD Hungary által koordinált filmes pályázat célja az volt, hogy az üzleti tanulmányokat folytató európai hallgatókat és fiatal cégeket a vállalkozói lét vizuális megjelenítésére ösztönözze.

Az egyik döntős, Ducsai Szabolcs filmje a vállalkozók és alkalmazottak közötti különbségeket szimbolizálandó saját hörcsögeinek főszereplésével készített filmet: amíg a bátor, kreatív, kitartó „vállalkozó hörcsög” munkájának „gyümölcse” hosszas küzdelem után beérik, addig a monoton munkát végző „alkalmazott hörcsög” nem találja a mindennapok mókuskerékéből vezető kiutat.

„Egyetlenegy probléma sem oldható meg azon a tudatossági szinten, amelyen az keletkezett” – ez az Einstein idézet a jelmondata a másik magyar, a Jam Film által készített kisfilmnek, amely ugyan humorosan dolgozza fel a témát, de egyben mély gondolatokat is ébreszt a vállalkozói létről –írj közleményében az ITD Hungary.

Az Európai Bizottság által indított Első Európai Kis- és Középvállalkozások Hete 2009. május 6-14. között kerül megrendezésre, melyen a cégek országosan mintegy ötven konferencián, szakmai találkozón, konzultáción és tréningen vehetnek majd részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik