Üzleti tippek

Újra nekifutnak az MTV elnökválasztásának

Ma indul a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt hatodik elnöki pályázat: reggel tíz órától vehetik fel az induláshoz szükséges dokumentációs csomagokat az érdeklődők.

A versenybeszállók augusztus 24-én adhatják le elképzeléseiket; döntési folyamat lezárultának végső határideje szeptember 4.

Legutóbb március 25-én döntött a pályázat kiírásáról a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége – két héttel azután, hogy eredménytelenül zárult a legutóbbi a procedúra.

Akárcsak januárban, akkor is a médiavezetési tapasztalatokkal nem rendelkező, ám nagy nemzetközi cégeknél vezető beosztást korábban betöltő Sztaricskai Tamást jelölte szocialista, szabad demokrata és MDF-delegálti voksokkal az elnökség.

A civil delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumban azonban ismét nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget a személyi javaslat.

Ezzel az MTV egy rekordot már megdöntött: eddig sosem kellett hatodik futamot kiírni közmédium-elnöki székért. Július közepén vehetünk búcsút az eddigi – tíz esztendővel ezelőtt született – csúcstól, mégpedig a leghosszabb ügyvezetéstől.

Horváth Lóránt ugyanis 1998. január 6. és 1999. május 13. között irányította az elnök nélkül álló intézményt, míg Medveczky Balázs 2008 március eleje óta vezeti az intézményt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik