Üzleti tippek

Inkább otthonról dolgozzunk!

Ha az EU-ban a munkavállalók tíz százaléka hetente pár napot otthonról dolgozhatna, akkor 22,19 millió tonna szén-dioxidtól mentesülne a környezetünk.

A Föld Napján Magyarország hét városában rendeztek egy időben online konferenciát a fenntartható fejlődés szolgálatában álló infokommunikációs megoldásokról. Különösen az online konferencia és a távmunka előnyeit hangsúlyozták a konferencia előadói, hiszen ezekkel a megoldásokkal jócskán vissza lehetne szorítani a káros anyagok kibocsátását.

Egy átlagos, kis létszámú virtuális, online konferenciával, a helyszínre utazás elkerülésével 2,1 millió tonna CO2-től mentesíthetjük a környezetet. Ez a mennyiség körülbelül 260 Eiffel-torony súlyának felel meg. Ráadásul a videokonferenciák új generációjával – a telepresence-szel – ma már tárgyalópartnerünk valósággal beléphet irodánkba, ugyanis a rendszer térhatású, folyamatos, nagy felbontású és életnagyságú képpel kápráztatja el a felhasználókat.

Hasonló pénzügyi megtakarításokat eredményez, és környezetvédelmi célokat szolgál a virtuális üzenetküldő, a hangposta-szolgáltatás, az online számlázás és az elektronikus papír használata. Mivel az infokommunikációs technológiák ma már felszabadíthatják a munkavállalót a helyhez kötöttségétől, a távmunka is hozzájárulhat környezetünk védelméhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik