Üzleti tippek

Saját munkatársa is nekiment a Providentnek

Pert indít munkáltatója ellen a Provident Zrt. egyik alkalmazottja, aki szerint a területi képviselőknek a menedzsment nyomására kellett kockázatos hiteleket kihelyezniük - írja a Népszabadság.

A lapnak névtelenül nyilatkozó férfi – aki csoportvezetőként az alá tartozó területi képviselőkön keresztül több mint ezer ügyféllel áll kapcsolatban – azt állítja: a menedzsment nyomására, a vezetők tudtával olyan kuncsaftok számára is nyújtottak kölcsönöket, akiknek az életkörülményei, jövedelmi viszonyai eleve lehetetlenné tették, hogy a tartozásaikat törleszthessék.

Mikola Gergely, a Provident Zrt. szóvivője a lap kérdésére válaszolva viszont határozottan cáfolta, hogy a társaság vezetői a szerződéskötések számának növelése érdekében nyomást gyakoroltak volna az alkalmazottakra. Ezt szerinte az is bizonyítja, hogy a munkatársaikat nem a hitelkihelyezések, hanem a pénzbegyűjtés alapján premizálják.

A lap arra is kitér, hogy az úgynevezett Antiprovident Akciócsoport – amelyet a céggel szemben fellépő magánszemélyek hoztak létre – a közelmúltban koncentrált támadást indított a Provident ellen. Mali Zoltán, a baranyai Drávapiski polgármestere, az Antiprovident egyik meghatározó képviselője a lapnak azt mondta: Békés megyében összeállt az a több mint kétszáz fős pertársaság, amely hamarosan polgári pert indít a Provident ellen, hogy a bíróságtól – feltűnő értékaránytalanságra hivatkozva – az élő szerződések felbontását kérje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik