Üzleti tippek

Budapest lesz a NEC régiós központja

A NEC Corporation, a világ egyik vezető informatikai megoldásokat szolgáltató vállalata Budapesten hozza létre kelet-európai központját. A japán vállalat bővítésével mintegy 303 millió forint értékű beruházás valósul majd meg.

A NEC már eddig is rendelkezett budapesti kirendeltséggel, mely a bővítéssel kelet-európai központként funkciónál majd. A 303 millió forint értékű beruházás nyomán 70 új munkahely létesül majd.

A tokiói központú vállalat átviteli rendszereket, különböző vállalati-, informatikai megoldásokat; számítógépes-, hálózati- és elektronikus alkatrészeket kínál. A cég Kelet-Európát és Oroszországot tartja a két legdinamikusabban fejlődő regionális piacnak, a két régióban elsősorban a digitális műsorszórási fejlesztésekre koncentrálnak – derül ki az ITD Hungary közleményéből.

Ugyan a vállalat számít arra, hogy a kelet-európai gazdasági növekedés lassulni fog, Toru Koishi a NEC kelet-európai vezérigazgatója szerint az innovatív, első osztályú telekommunikációs és IT megoldásokra továbbra is nagy marad az igény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik