Üzleti tippek

Martin Gauss a Malév új vezérigazgatója

A Malév igazgatótanácsa Martin Gausst, a dba német légitársaság volt vezérigazgatóját nevezte ki a társaság élére.

Martin Gauss a Malév új vezérigazgatója 1
Martin Gausst nevezte ki a Malév új vezérigazgatójának a légitársaság Igazgatósága április 20-i hatállyal. A német szakember mintegy húsz éves tapasztalattal rendelkezik a légiközlekedés területén, melyre az európai uniós légiközlekedési piacon tett szert.

Martin Gauss már megismerkedhetett a Malévvel, hiszen eddig több hónapja tanácsadóként dolgozott a vállalatnál. Kinevezését követően megköszönte a tulajdonosoktól kapott bizalmat és Fehérváry Gézának az elmúlt hónapokban végzett munkáját, aki a továbbiakban ismét üzemeltetési vezérigazgató-helyettesként vesz részt a vállalat irányításában.

Martin Gauss vezérigazgatói kinevezését követően elmondta: „Új irányra van szükségünk ahhoz, hogy a Malévet keresztül tudjuk navigálni a jelenlegi piaci krízisen, és hogy fel lehessen készíteni a légitársaságot a jövő kihívásaira. Ilyen helyzeten már többször vezettem át sikerrel más légitársaságokat. Ahhoz hogy ez most is sikerüljön jelentős átalakításra és fordulatra van szükség. Teljes erőmmel azon fogok dolgozni, hogy a Malév egy erős légitársaságként újra Magyarország elismert ’nagykövete’ lehessen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik