Üzleti tippek

Nyilvános az állami cégvezetők fizetése

Tucatnyi állami cég vezetőjének javadalmazását kell nyilvánosságra hozni a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett jogerős döntése szerint.

Közérdekű adatok nyilvánossága címén az Index egy újságírója indított pert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ellen. A felperes tucatnyi állami vállalat igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak fizetésére, egyéni juttatásaira, illetve végkielégítéseire volt kíváncsi – mondta Schiffer András ügyvéd.

Tavaly ősszel első fokon a Fővárosi Bíróság helyt adott a felperes követelésének, ez ellen a vagyonkezelő fellebbezett. Csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon, jogerősen is úgy határozott, hogy a fellebbezést elutasítva kötelezi a cégek felett tulajdonosi jogokat gyakorló vagyonkezelőt a vezetői javadalmazások nyilvánosságra hozására.

Hasonló ügyben hetekkel ezelőtt már a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által képviselt Blikk napilap főszerkesztője pert nyert jogerősen a Magyar Posta, a MÁV, a Magyar Villamos Művek, a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik