Üzleti tippek

Terítéken vannak az APEH-végrehajtások

Tekintélyesen megnőtt az APEH által indított végrehajtási ügyek, az ellenőrzési szankciók és a kibocsátott inkasszók száma 2009 első három hónapjában.

Az APEH tájékoztatása szerint 2009 első negyedévében 169,8 ezer végrehajtási ügyet indítottak el, míg az előző évben, ugyanekkor 144, 4 ezer végrehajtási ügyet számláltak. Az idei ügyekből mintegy 149 ezer adó- és járuléktartozás behajtására, 20,8 ezer pedig külső szervek megkeresése alapján irányult.

A ellenőrzési szankciók is növekedtek; a tavalyi időszakhoz képest 17 milliárd forinttal több szankciót, összesen 73 milliárd forintot vetettek ki ebben a negyedévben. Eddig 59,7 ezer ellenőrzés fejeződött be és a behajtási intézkedések nyomán 62 milliárd forint hátralék folyt be.

A kibocsátott inkasszók, a jövedelemletiltások és az ingatlan végrehajtások összege is növekedett a tavalyi adatokhoz képest. Ezek közül a kibocsátott inkasszók összege volt kiemelkedően jelentős, több mint 525,8 milliárd forintot ért el az első három hónapban, szemben a tavalyi negyedév 414 milliárdos összegével. Egyedül az ingóvégrehajtások összege csökkent az idei negyedévben.
A fizetési kedvezmények kérésében és a késedelmek összegében nem tapasztalható jelentős növekedés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik