Üzleti tippek

Elindult a kepmutatas.hu

admin
admin

2009. 04. 07. 09:49

A Freedom House Europe és a Transparency International
Magyarország közös kampányának keretében indul a www.kepmutatas.hu oldal, mely a párt- és kampányfinanszírozás reformját sürgeti.

Április 7-én elindult a www.kepmutatas.hu oldal. A honlapon párt- és kampányfinanszírozás reformját sürgető anyagok, dokumentumok kapnak helyet, valamint a Freedom House és a Transparency International projektjét támogató oknyomozó újságírók cikkei.

„Fontosnak tartottuk, hogy a párt- és kampányfinanszírozás problémakörét és a kérdésben általunk elengedhetetlennek tartott reformokat a széles nyilvánosság számára is érthetővé és elérhetővé tegyük” – mondta Alexa Noémi a Transparency International Magyarország igazgatója és Molnár Bálint a Freedom House Europe igazgatóhelyettese.

Áldatlan állapotok

A két szervezet komoly profiljától némileg eltérő névvel kapcsolatban hangsúlyozták, hogy a képmutatás szónál pontosabb egyszavas leírását, nem lehet találni a jelenlegi párt- és kampányfinanszírozásban uralkodó áldatlan állapotokra.

Az oldalra látogató érdeklődők letölthetik a két szervezet által jegyzett reformjavaslatok rövid szakmai összefoglalóit, a több mint egy éve a parlament különböző bizottságai között utazó
törvényjavaslat részletes elemzését és hatástanulmányát, valamint elolvashatják az oknyomozó újságírók által írt tényfeltáró riportokat a párt- és kampányfinanszírozással összefüggésbe hozható konkrét korrupciós, vagy korrupciógyanús ügyekről.

Szórakoztató videók

„Az oldalon található hat rövid videó mindegyike a párt- és kampányfinanszírozás jelenlegi rendszerének egy-egy neuralgikus pontját és az ezekre javasolt megoldásokat dolgozza fel, egyszerűen és amennyire ezt egy ilyen téma engedi szórakoztatóan” – mondta Molnár Bálint.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a témakör kiszakadjon a szakértők és politikusok által dominált körből és azok számára is érthetőbbé váljon, akik nem foglalkoznak a politikai rendszer visszáságaival ilyen szinten. Ehhez az kell, hogy olyan nyelven vázoljuk fel a problémákat, amelyek mindenki számára befogadhatóak. A videók ebben hivatottak segíteni” – tette hozzá Alexa Noémi.

Írni a politikusoknak

A fentieken túl a weboldal tartalmaz egy automatikus e-mail modult, amelynek segítségével mindenki közvetlenül írhat parlamenti képviselőjének, illetve a négy parlamenti párt elnökeinek. „Szeretnénk, ha a politikusok számára egyértelművé válna, hogy valós társadalmi igény van a párt- és kampányfinanszírozás rendbetételére, hogy egyszer és mindenkorra véget érjen a képmutatás” – tette hozzá Alexa és Molnár.

Az FN.hu is támogatja a projektet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.