Üzleti tippek

Közel sem Távol-Kelet

A magyar cégek kínai lehetőségei voltak terítéken a „Közel sem Távol-Kelet” című kerekasztal-beszélgetésen. Az ITD Hungary szerint leginkább a környezetvédelem terén rúghatnak labdába a magyar vállalkozások a keleti országban.

A Corvinus Egyetem Kína Központja, az ITD Hungary, Dr. Huszty András, kormánybiztos és Kínában jelenlévő magyar cégek vettek részt a kerekasztal-beszélgetésen.

Kína az elkövetkező években több százmilliárd euró fejlesztést tervez szennyvíztisztítás és hulladékégetés területén.
A magyar cégeknek azonban nem csak a környezetvédelem terén van keresnivalójuk Kínában, ezt bizonyítja például az Eu-Milk, vagy a Sümegi Pincészet kínai sikere. Előbbi Túró Kiittyy néven a hazai Túró Rudihoz hasonló tejdesszerteket gyárt, utóbbi magyar borokat exportál az ázsiai országba.

További lehetőségeket rejt még az alkatrészgyártás, valamint az információs és kommunikációs technológia is. A márciusi „A bizalom útja” (Trip of Confidence) elnevezésű európai látogatássorozat keretében Magyarországon tartózkodó kínai delegáció ezeken a területeken mutatott leginkább érdeklődést a magyar vállalatok iránt – írja az IDT.

A rendkívüli érdeklődést a kínai üzleti lehetőségek iránt Kína gazdasági potenciálja mellett az is indokolja, hogy az ázsiai ország kevésbé kitett a gazdasági válság negatív hatásainak – mondta el Süveges-Szabó László, az ITD Hungary üzletfejlesztési igazgatója.

A 40 kínai céget képviselő vállalati vezető a Kínai-Magyar Üzleti Fórumon 132 magyar cég képviselőjével találkozott, félezer kétoldalú tárgyalás folytattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik