Üzleti tippek

Az ORTT nem egyezkedik a Gold FM-mel

Nem egyezkedik a médiahatóság annak a három kelet-magyarországi rádiónak a tulajdonosával, amelynek százmillió forint körüli koncessziósdíj-hátraléka miatt a rádiók elvesztették műsorszolgáltatási jogosultságukat – döntött szerdai ülésén az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

Résztvevők közlése szerint a két szocialista delegált egyike tartózkodott, a másik nem vett részt a döntéshozatalban, míg a többi tag egyhangúlag megszavazta az ORTT irodájának előterjesztését, amely szerint a jelen helyzetben „nem járható út” az egyezség.

Korábban egyezséget ajánlott az ORTT-nek a kelet-magyarországi Gold FM-adókat működtető társaság; a közlés szerint a cég megfizetné tetemes tartozását, ha engedményezési eljárásban egy általa megnevezett társaság megkapja az egy-egy debreceni, miskolci és nyíregyházi műsorszolgáltatási jogosultságát.

Koncessziósdíj-tartozásai miatt az MTC Jonatán Kft. debreceni és miskolci adója június elején, a nyíregyházi pedig októberben vesztette el műsorszolgáltatási jogosultságát.
Mivel nem szüntették be működésüket, január elején mindhárom adóra a médiatörvény alapján kiszabható maximális, egy-egymilliós büntetést rótta ki az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

Február végén lefoglalta a debreceni Gold FM-et működtető társaság adóberendezését, antennacsatlakozóját pedig lepecsételte a Nemzeti Hírközlési Hatóság; továbbra is jogellenesen működik a társaság miskolci és nyíregyházi adója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik