Üzleti tippek

Hamarosan indul a Vállalkozások Hete

Az Európai Kis- és Középvállalkozások Hete 2009 címmel indít kampányt az Európai Bizottság május 6. és 14. között. A rendezvénysorozat számos információt, tanácsot, támogatást és ötletet nyújt majd a kis- és középvállalkozások számára.

Az Európa-szerte megrendezésre kerülő kampány célja a vállalkozói létforma népszerűsítése, valamint a vállalkozók tájékoztatása az európai, országos és helyi szinten rendelkezésre álló támogatásokról.

A Kis- és Középvállalkozások Hetének céljai:

Tájékoztatás: információ szolgáltatása és terjesztése azzal kapcsolatban, hogy az EU és az egyes nemzeti hatóságok milyen segítséget kínálnak a kisvállalkozásoknak.

Támogatás: partneri kapcsolat kialakítása az EU és a kis- és középvállalkozások között, hangsúlyozva, hogy a versenyképesebb KKV-k Európát is erősebbé tehetik, továbbá hogy az EU kész tanáccsal és támogatással szolgálni e vállalkozások számára.

Inspiráció: a meglévő kis- és középvállalkozások ösztönzése látókörük kiszélesítésére és vállalkozásaik továbbfejlesztésére, illetve kiterjesztésére.

Megosztás: a vállalkozással kapcsolatos vagy vállalkozói ötletek és tapasztalatok megosztása.

Bátorítás: a fiatalok meggyőzése arról, hogy a vállalkozói létforma vonzó karrierlehetőség.

A Kis- és Középvállalkozások Hete egyike az európai kisvállalkozói intézkedéscsomagot („Small Business Act”) végrehajtó intézkedéseknek.

További információkról itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik