Üzleti tippek

Válságálló a fürdőbiznisz

A gazdasági nehézségek ellenére is tömött sorok állnak a hazai fürdők, akvaparkok bejáratánál: a legtöbb helyen magyar vendégeket fogadnak, akik sokkal inkább a gyenge forint, semmint a spórolás miatt választják a hazai helyszíneket - írta a csütörtöki Világgazdaság.

A december elején nyílt káposztásmegyeri Aquaworldben február közepén már a százezredik látogatót fogadták, s akad olyan nap, hogy már délben megtelik az 1800 fős komplexum.
Zalaegerszegen a válság miatt a forgalom stagnálásával is elégedettek lettek volna még az év elején, a fürdő forgalma mégis csaknem 10 százalékkal emelkedett.

Míg tavaly rengetegen jártak a szomszédos országokba, mondván, jobb az ár-érték arány, addig az idén a hazai szolgáltatók nyertek. Mi több, határ menti fürdőhelyek jelentős szlovák vendégforgalomról számolnak be, akiknek az euró bevezetése után fürödni is olcsóbb nálunk – olvasható a lapban.
Ezért nem csoda, hogy számos település lát fejlődési lehetőséget most is a fürdőfejlesztésekben: csak ezen a héten három településen jelentettek be fürdőbővítést. Nagykőrösön, Makón és Sopronban is ezzel vonzanának több látogatót – írta a Világgazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik