Üzleti tippek

Csak e-bookon jelenik meg Stephen King

A rohamosan terjedő elektronikus könyvek és olvasókészülékeik hamarosan épp olyan helyzetbe kerülnek, mint a zeneszámok, amik körül ádáz csaták dúlnak évek óta.

A most általánosan elfogadott nézet szerint e-könyv az, amelyet digitális formában adnak ki, hogy azt egy elektronikus könyvolvasón olvassák. Egy olvasón könyvek (és zeneszámok) ezrei is elférhetnek, tehát akár egy egész könyvtárat magunkkal hordozhatunk. Egyáltalán nem véletlen, hogy az Amazon Kindle és a Sony Reader saját digitális formátumot használ, melyeket jogilag levédett, tehát más nem használhatja – olvasható az Interaktív Oktatástechnika Portálon.

Ha egy könyvet elektronikus formában kívánnak kiadni, bizony távolról sem merülnek fel olyan költségek, amelyek indokolttá tennék a papírkiadást akár csak megközelítő árat is. Lényegében már „legépelni” sem kell a könyvet, az írók döntő többsége számítógépen írja, könnyen szerkeszthető, tördelhető, pár óra alatt kész az e-könyv.

Amikor tehát majd olcsó olvasókészülékek és olcsón letölthető e-könyvek árasztják el a piacot, akkor a könyvkiadók vakarhatják a fejüket.

A világszerte jól ismert Stephen King UR című könyve például kizárólag elektronikus formában készült: február óta 2,99 dollárért tölthető le a netről. Bár a regény letöltései rövid idő után már a tízezres nagyságrendnél tartanak, a bestselleríró szerint az elektronikus könyv nem fogja elfoglalni az igazi könyv helyét, viszont jelentősen gazdagíthatja az olvasó ember életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik