Üzleti tippek

Százmilliós bónuszfizetés az AIG-nél

Több mint 160 millió dollárnyi bónuszt fizet vezetőinek az AIG amerikai biztosító, amelyet az amerikai kormány 180 milliárd dolláros mentőöve mentett meg az összeomlástól - írta a Washington Post című amerikai lap.

A már majdnem nyolcvan százalékban az amerikai kormány tulajdonában lévő AIG kénytelen kifizetni a még a gazdasági válság előtt született szerződésekben meghatározott bónuszokat, mert jogilag “meg van kötve a kezünk” – közölte Edward Libby, a biztosítócég vezérigazgatója az amerikai pénzügyminiszternek írt levelében.

Libby kijelentette, hogy nem tetszik neki a bónuszfizetés, és “ízléstelennek, és nehéznek” nevezte, hogy azok kifizetését kell kérnie. A vezérigazgató egyben ígéretet tett arra, hogy a felső vezetésnek járó bónuszokat jelentősen csökkenteni fogják 2009-ben.

A Timothy Geithner pénzügyminiszternek írt levelében Libby ugyanakkor arra figyelmeztette a kormányzatot, hogy rossz hatással lehet a cégre, ha a fizetésüket a pénzügyminisztérium önkényesen változtatgatja, mert ez elriasztja a jól képzett embereket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik