Üzleti tippek

Puhít az adócsomagon a kormány

A kormány szerdán foglalkozik az adótörvények módosításával. Lapértesülés szerint a szakszervezetek és az adószakértők járnak jól.

A Népszabadság azt írja: a szakszervezetek és az adószakértők számára „barátibb” tervezet lesz napirenden. A kiszivárgott hírek szerint a személyi jövedelemadó januárig visszamenőlegesen változna: a kulcsok egyelőre a régiek maradnának, és a mostani 1,7 millió forintos sávhatárt a korábban tervezett 2,2 millió helyett csak 1,9 millió forintig vinnék fel az alsó kulcs esetében.

A szakszervezeteknek tett egyértelmű engedmény, hogy a kormány nem tervezi megszüntetni az adómentes természetbeni juttatások rendszerét, de az étkezési jegyek értékének felét megadóztatná, és változások várhatóak az üdülési csekk esetében is. A többi terv, úgy tudni, a régi maradt, köztük az, hogy júliustól az áfa felső kulcsát 20-ról 23 százalékra emelnék – olvasható a lapban.

A Népszava arról ír, hogy a Pénzügyminisztériumban kedden is dolgoztak a javaslatokon, amelyeknél figyelembe vették az Országos Érdekegyeztető Tanács, valamint az Idősügyi Tanács legutóbbi ülésén elhangzott javaslatokat. A kormánytagok így csak szerdán kapják kézhez az adócsomag tervezetének végleges verzióját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik